Flaks

Hva er egentlig flaks? Er det mulig å påvirke dette, slik at man opplever med flaks og hell, eller er det bare overtro?

Flaks

Flaks blir ofte forklart med noe bra eller godt som skjer, gjerne ved en tilfeldighet. Det finnes mange forskjellige måter å se flaks på, med overtroiske briller, og det andre motstykket, med rasjonelle briller. I mellom disse ytterpunktene finnes det også mange måter å forklare flaksen med. Felles for dem alle, er likevel det at flaks nettopp er noe godt som skjer med deg.

Uflaks

Uflaks er flaksens motstykke, og det er en dårlig ting som skjer med en. Severin Suveren passer godt med definisjonen uflaks, selv om det går godt med han til slutt. Dersom du ikke vet hvem Severin Suveren er, så var det en skiløper på påskeferie. Han havnet i uvær på fjellet, og det skjedde også en del andre dårlige ting for han. Hele tiden forklarte han det med uflaks. Og det er nettopp Severin Suveren som kan sette oss på sporet av hvordan man kan få mer flaks.

Hvordan få mer flaks?

Vi er langt fra ferdige med Severin Suveren. Hadde Severin sett på værmeldingen og hørt på erfarne fjellfolk kunne han faktisk sluppet unna oppleve uflaks. Da hadde han vist om stormen som var meldt, og han hadde vist at fjellet kan være farlig når det er dårlig vær. Severin hadde riktignok ikke opplevd flaks ved å ikke dra på fjelltur dersom han hadde fulgt med på værmeldingen, men han hadde i alle fall sluppet å oppleve uflaks.

Ikke utfordre skjebnen…

Første steg for å få mer flaks er å unngå uflaks. Det kan man gjøre ved å være forsiktig og ikke ta altfor store sjanser. Et eksempel på det, er å unngå å gå på fjelltur i påsken når det er meldt storm. Følger du normal fornuft vil du kunne unngå uflaks, og da er du et stykke på vei til å få mer flaks.

…men, ta sjansen

Skal du ha flaks må du likevel ta sjansen noen ganger. Det er så enkelt som at man ikke vinner i Bingo på nett dersom man ikke kjøper Bingobrett. Man stiller seg heller ikke i situasjoner som kan bringe flaks dersom man sitter inne å ser på TV dagen lang. For å få mer flaks må man ta noen sjanser. Finn frem din lykkeamulett og ta sjansen nå. Den som intet våger, intet vinner.