Lykkebringer

Det er mange som har en lykkebringer. Disse kan komme i mange forskjellige former, og her kan du lære litt mer om forskjellige typer lykkebringer.

Lykkebringer

En lykkebringer kan være en lykkeamulett, en gjenstand, et vesen eller en handling. Det er nesten ikke grenser for hva som kan være en lykkebringer. Det viktige er at den bringer lykke og hell. Det betyr at lykkebringeren har en magisk kraft, som igjen gir innehaveren flaks.

Gjenstander

Det finnes mange forskjellige gjenstander som kan bringe lykke. Det mest vanlige er kanskje en lykkeamulett, akkurat som vi nevnte innledningsvis. Talismaner, maskoter, fetisjer, relikvier og dradokker er også kjent for sine magiske evner til å gi eieren hell og lykke.

Vesener

Både dyr og mennesker kan bringe lykke. I dyrenes rike har vi spesielt marihøne og edderkopper som bringer lykke. Det er kanskje noe å tenke på neste gang du finner en stor og ekkel edderkopp krypende rundt hjemme. Andre vanlige dyr er griser, storker, fisk og drager. Eller drager er kanskje ikke så vanlige, men de kan ihvertfall bringe deg lykke. Blant fisk er det spesielt Koi som er kjent for å bringe lykke.

Tegn og symboler

Det er spesielt kors som er forbundet med å kunne bringe lykke. Dette symboler kommer også i mange varianter, og du kan finne det i mange forskjellige kulturer. Mange bruker runer som lykkebringende tegn, og vi skal heller ikke glemme lykketall. Det er nok de vanligste lykkebringede symbolene.

Handlinger

Handlinger er også kjent for å kunne bringe lykke til de som utfører dem. Ritualene kan være kompliserte og ta lang tid å gjennomføre, eller de kan være enkle og gjort på noen sekunder. Et eksempel på det siste er å lage en korsbevegelse. Dette er kanskje mer vanlig i sør Europa, men det er også mange som gjør det i Norge.